Lad din tandlæge forebygge tandsygdomme

advertorial

Måske undrer du dig over det råd som siger at man skal gå til tandlæge mindst en gang – og allerhelst to gange – om året.

Hvis du aldrig har haft et hul eller oplevet andre problemer med dine tænder kan det da også være ganske svært at forstå hvorfor du skal bruge tid og penge på et tandlæge besøg. Men der er faktisk en rigtig god grund til dette – og det er forebyggelse.

Få den bedste forebyggende behandling hos din tandlæge

Hovedformålet med at besøge din tandlæge en til to gange på årlig basis er at forebygge tandsygdomme og øvrige dårligdomme som kan opstå i tænder og i tandkød.

Din tandlæge vil med sit trænede blik og professionelt udstyr til undersøgelse og diagnosticering – for eksempel røntgen udstyr – kunne se om der skjuler sig ansatser til huller i tænderne, parodontose, tandbylder eller andre lidelser på steder som du ikke selv vil kunne se med dit blotte øje.

Forstadier til karies – også kaldet for huller i tænderne – kan for eksempel opstå mellem tænderne eller under tandkødets rand. Her vil en skade på emaljen kunne udvikle sig til et hul som på sigt kan ødelægge hele tanden.

Hvis ikke der gribes ind i tide risikerer du således at miste din tand. Og skal denne erstattes af et tandimplantat kigger du på en særdeles dyr og kostbar behandling. Lader du din tandlæge tage et kig på dine bisser med jævne mellemrum giver du ham eller hende mulighed for at foregribe begivenhedernes gang.

Begyndende syreskader, som er årsag til karies, kan elimineres ved hjælp af en pensling med fluor. Og skulle der være opstået et lille hul i tandens emalje kan dette lappes med en holdbar og slidstærk plastfyldning.

Find din tandlæge i Storvolde

Du kan finde din nærmeste tandlæge i Storvolde hos Tandlægerne i Klarup – læs mere på tandlaegerne-klarup.dk.