Hvor tit skal man udskifte musikken i ens jukebox?

Mange ting kan jo samle støv, men det sker sjældent med moderne jukeboxe, der er den digitale slags, man kører online fra forskellige enheder, hvor flere kan koble sig til at skyde sange i kø, hvorefter de afspilles.

Det ødelægger jo lidt romantikken ved det, man forestiller sig ved at være DJ, hvor man forventer en person, der som minimum vender plader på nogle afspillere, og så måske laver nogle effekter med disse plader, så det giver en mere live-oplevelse at overvære, end hvis man bare har præ-installeret det hele og reelt ser en person trykke afspil på en computer.

Men der findes heldigvis stadig gammeldags jukeboxe, som skal støves efter både udvendigt og indvendigt, så de hele spinner og forløber gnidningsfrit med både afspilning og mekanikken med at sætte nye plader på.

Dog kan man dog godt sige, at når teknologien er blevet mere pålidelig at bruge nu om dage, hvorfor det er lettere at bruge til afspilning og ikke mindst transport, så er det mest for hyggens skyld og nostalgien, at man bruger sådan en jukebox.

Det kan jo være til en temafest, at man skal bruge sådan en, hvorfor man har brug for jukebox leje i Assens, hvis festen foregår her, men det kan også være et værtshus eller lignende, hvor man vil have stilen mere manuel, så man bruger den her slags mere gammeldags jukeboxe.

Men hvor tit skal man så udskifte musikken hertil?

Den lette løsning er at sige, at man ikke behøver udskifte det hele, for hvis man skal bruge den her jukebox længe, så er der nok nogle stensikre hits, som folk forbinder med stedet, eller som man kan være ret så sikker på, at folk mere eller mindre altid vil forvente, at de kan finde i en jukebox.

Så kan man altid supplere og udskifte med tidens hits, og eventuelt kan man tilføje noget mere obskurt, hvis det bliver efterspurgt meget.