Misbrugscenter

Hvad skal andre gøre for dig, når du kommer hjem fra et misbrugscenter?

Hvad skal andre gøre for dig, når du kommer hjem fra et misbrugscenter?

advertorial

Det har måske været en af de større omvæltninger, da du langt om længe kom hjem fra et center til behandling af misbrug.

Det var ikke helt forkert, da man tale om, at man skulle lære at skrælle sig selv helt nøgen og bygge sig op med nye lag, så man kunne lære sig selv at kende på ny og få nogle nye metoder til at agere ud fra.

Hidtil har man så gjort det i et lukket forum, men nu skal man ud i den virkelig verden, hvor nogle ting er præcist, som de plejer at være – og nogle af dem bør man ikke opsøge – mens andre ting har forandret sig til det bedre eller det være.

Dog kan man ikke ændre samfundet efter, hvordan man gerne vil have det til at passe en, så man må passe sig ind i samfundet, men det kan være svært i starten, når man er så skrøbelig i ens nye tilværelse.

Heldigvis kan ens nærmeste være der som en god støtte for en.

image

Få hjælp fra de nærmeste efter opholdet på misbrugscenteret

Der er jo nogle mennesker, som man skal forsøge at etablere et nyt forhold til, som man tidligere havde et skævt forhold til, fordi misbruget prægede så meget af ens tilværelse.

Det kan være svært for andre at tilgive dig, og det må man acceptere.

Derfor kan det være lige så svært, at man skal bede om hjælp fra ens nærmeste til nogle ting, som man ellers tidligere kunne klare, fordi man lige skal lære at stå på egne ben igen, eller man skal lære noget nyt, som der ellers var ventet, at en person i ens alder godt kunne.

Men man er simpelthen bare nødt til at være ærlig i den proces og sige, hvad man har brug for – på samme måde som at man rakte ud efter hjælp på misbrugscenteret.