Hvad er prisen på Kay bojesen?

Man kan godt figurativt sætte pris på en person, men i bogstaveligste forstand kan man ikke sætte kroner og ører på, hvad en person er værd i fysisk værdi, da alle mennesker er unikke og ikke kan sammenlignes i værdi, da det afhænger af personen, der beskuer og er nær vedkommende.

Heldigvis skal vi da ikke snakke om, hvad en person er værd, for selvom Kay Bojesen var en dansker, der levede for en del år siden, er det selve hans navn, som er gået i arv, og som stadig bliver fremstillet under samme navn på linje med Georg Jensen og Disney.

kay bojesen var kendt for sit design, der virkelig var manifestationen af dansk design, når han fik lov til at folde sig ud og skabe mange designmæssige præstationer, hvor den mest kendte nok er hans abe.

Dette er ingenlunde et legetøj, selvom mange mennesker nok har tænkt dette, da de så en Kay Bojesen-abe for første gang, da de var små, og meget bestemt fik at vide, at dette ikke var legetøj, men pynt, og at det var dyr pynt.

Den slags gav nok ikke mening i mange unge menneskers hovedet, hvordan noget, der ligner legetøj, kunne være så dyrt, at man ikke bruger det til andet end at udstille derhjemme eller på kontoret.

Selv i dag, hvor Bojesen ikke lever længere, men hans design stadig bliver fremstillet, om det så er aben eller noget helt andet, så er det ikke bare hans design, man investerer i; man lukker sig også ind i en klub, der viser, at man har forstand på kunst og design.

Det er lidt på linje med at eje noget kongeligt porcelæn eller lignende: Det har måske en umiddelbar funktion, men det er også værdien og signalværdien i sig selv, man har investeret i.

Sådan står det også til, når man for eksempel har en abe fra Kay Bojesen derhjemme: Man har både noget fysisk og en signalværdi om, at man værdsætter god design, der er kendt både herhjemme og i udlandet.