Hvad en maler også kan være!

Når man taler om en maler, så er det meget specifikt, hvad man forestiller sig, hvilket ofte relaterer sig til, hvad man associerer med en maler.

Groft sagt er det enten sådan en maler, som udfører dækningsarbejde ved for eksempel at male et hus, kontor eller andet indvendigt eller udvendigt, hvor man så vælger at have en bestemt farve til den slags.

Farverne forskønner, og de skal bestemt med til at give det noget personlighed og charme, men helst skal det ikke være for outreret og helst kun være samme farve hele vejen, så det passer med indretningen og giver det samme lys-indfald og refleksion af dette

I den anden ende af spekteret finder vi så kunstmaleren, som kan være alt fra den klassiske typer, der maler naturtro til dem, der er mere udfarende i deres kunstværker og tolker en del på omverdenen og oplevelser, så man selv skal tænke sig til, hvad man ser.

Men der findes også malertyper i midten her, som for eksempel kan være sådan en artist, der maler ens firma op på væggene med nogle tegninger eller motiver, som så giver ekstra personlighed til det indholdsmæssige.

Men det er sådan set også den form for kunstnere, der render rundt og laver street art, og det kan være alt fra den lovlige til den ulovlige art, hvor man kan have personer, der laver graffiti på enten godkendt eller ikke-godkendt facon.

Disse typer kan også male ved nogle performance-installationer og videre, for de virkelig formår at udnytte og ændre på malingens facetter og rykke det videre ind i fremtiden.

Man kan sige, at sidstnævnte sjældent er noget, som man direkte har brug for, ellers er det nok i de mere sjældne tilfælde, da de fleste af os mere har brug for mere almindelige form for malere, hvis man kan kalde dem det.