Du skal ikke længere leve med ulækre gardiner!

Oplever du også, at dine gardiner med tiden bliver ret så ulækre?

Det sig værende, om det er persienner, træk for-gardiner, rullegardiner, mørklægningsgardiner eller nogle andre typer, der er ved at blive ret så ulækre, lugter og grimme at kigge på.

Vi giver dig lige nogle gode råd til, hvordan du kan sørge for, at de holder sig pæne og brugbare længst muligt.

Først starter vi med de tips, du skal have in mente, når du køber og sætter gardinerne op. 
For eksempel er hvide gardiner lidt nemmere at se pletter, plamager og slitage på, hvorfor man måske hellere skal bruge nogle gardiner i en mørkere farve, hvis man ved, at de kommer til at falme med tiden.

Når gardinerne så er hængt op, så de passer med kanten på vindueskarmen i toppen og bunden, så der ikke kommer skidt på dem, så skal man løbende tjekker efter insekter og defekter ved gardinerne.

Ydermere er der selvfølgelig noget falmen, som man ikke kan undgå, og dette er blandt andet fra solen, når den i løbet af dagen skinner på gardinerne og lader deres naturlige farve forsvinde med tiden.

Sørg derfor ikke at have gardinerne trukket for hele dagen, men husk at luft ud – og så har kroppen godt af naturligt lys også.

Er man ryger indendørs, så er der endnu en grund til at sørge for at vaske gardinerne jævnligt, så de ikke lugter af røg eller bliver nikotingule.

Dette er selvfølgelig ikke noget, man lige laver til dagligt med den anden rengøring, men gør plads i kalenderen til at få det ordnet nu og da.

Specielt med mørkere gardiner er det også lettere at se huller i, så tjek altid efter, om der også kunne være en grund til at lappe de gardiner, man i sin tid købte med stor glæde.