Det skal du vide om dit trægulv

Hvis du har et slidt og grimt trægulv, kan det være en god løsning at få en gulvafslibning. Det kan nemlig få gulvet til at se ud som nyt igen. Men uanset om du har planer om at slibe det selv eller vil få en gulvafslibning fra Gulvkanonen eller et andet firma, vil du gerne være sikker på, at det er gjort ordenligt. 

Få en professionel til det eller gør det selv?

Flere og flere er begyndt at kaste sig ud i at slibe sit eget gulv, når der er brug for at give boligen en make-over. Det er også rigtig flot med et nyslebet gulv, hvis det er gjort ordenligt. Det er her, det kan være en fordel for dig at bruge en professionel, da de ved hvad de gør, og du derfor er mere sikker på, at det bliver godt.

Det kan dog sagtens lade sig gøre at gøre det selv. Du kan leje maskinerne til det, i det lokale byggemarked og der er mange vejledninger på nettet, som kan være med til at sikre, at du får et godt resultat. 

Uanset hvad, så er det vigtigt, at du kan vurdere om det er gjort ordenligt, for når du har overfladebehandlet, kan du ikke gøre det om, uden at starte helt forfra.

En tjekliste

Det vigtigste at se på er, om din overflade er ensartet. Trægulvet skal nemlig være helt jævnt og ens, for det bedste resultat. Derefter bør du se på, om den gamle efterbehandling er blevet slebet helt væk, så der kun er rent træ tilbage. 

Derudover må der ikke være synlige mærker eller slibestop eller pauser i slibningen, hvis der er det, skal du prøve at fikse det. Derudover er det heler ikke kønt, hvis der er tydelige overgange fra skift i slibeværktøj. Og så skal der selvfølgelig ikke være nogle synlige ridser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *