Der er intet pinligt ved en rollator!

Nogle kalder det en rollator, andre kalder det et vandrestativ, men benyttelsen er den samme: Man har at gøre med det støttestativ med hjul på, hvorved man få lettere ved at støtte sig og komme omkring.

Den slags ser man blandt andet brugt af ældre mennesker, hvor stokke og krykker ikke er nok til at holde balancen med.

For det kan netop være balancenerven, synet eller en anden skavank, som har medført, at man ikke længere kan holde sig oprejst, uden man har noget urokkeligt at støtte sig til, som har mere end ét ben.

Her kommer rollatoren/gangstativet ind i billedet, for her kan de ældre holde fast i noget, der står nogenlunde stille og kan holde balancen for dem, men modsat de gammeldags rollatorer, så skal de ikke løfte og rykke stativet hver gang, de vil gå et par skridt – nu er der hjul under dem!

Og der findes flere forskellige typer af en Kvalitets rollator, hvor man kan selvfølgelig næsten ubetinget altid vælge den i ens favorit farve.

De skabes også i forskellige udformninger, så de giver den bedst mulige støtte til den specifikke person, da der sjældent er lige samme problem med to personer, hvorfor der findes et ofte stort udvalg af rollatorer i god kvalitet.

Disse rollatorer kan være brede i siden eller forantil og bagtil afhængigt af, hvordan og hvorledes man har svært ved at kontrollere benene og holde sig gående.

Man kan også få rollatorer, der har ophæng til poser, så man kan have rejsegods af mindre bestanddele med sig. Nogle rollatorer kommer ligefrem med kurve foran, så man kan have mange ting med sig og have let ved at købe ind.

Vigtigst af alt er købet af en rollator dog et bevis på, at man ikke har opgivet at komme omkring i verden, og det skal omgivelserne huske at respektere – og hjælpe de ældre omkring.