Tørgær

Den store gærdebat: Frisk vs. tørgær

Den store gærdebat: Frisk vs. tørgær

editorial

Der er ingen tvivl om, at gær er en vigtig ingrediens i bagning. Gær sørger for, at dejen hæver og bliver luftig. Der findes to forskellige slags gær tilbage i butikkerne: frisk gær og tørgær. Men hvilken slags er bedst? Vi skal kigge nærmere på det her!

Frisk gær

Når det drejer sig om frisk gær, bruges denne type gær ofte i småkager eller i creme. Denne gær er meget letfordærvelig og skal bruges inden for et par dage efter åbning af pakken. Du kan opbevare frisk gær i køleskabet i lidt længere tid, men det er bedst at bruge det så hurtigt som muligt. Frisk gær bruges ofte af professionelle bagere, fordi den er meget aktiv og giver brødet en dejlig, luftig konsistens.

Tørgær

Tørgær er derimod meget mere holdbar. Denne type gær kommer i små pakker og kan opbevares i spisekammeret i månedsvis. Tørgær er ikke lige så aktiv som frisk gær, men er det stadig et godt valg til bagning. Tørgær kan findes i flere varianter, og kommer som pulverform, som skal direkte ned i bagværket, ligesom frisk gær skal.

Tørgær

Hvilken skal du vælge?

Så hvad er den bedste type gær at bruge? Det afhænger i virkeligheden af dine præferencer. Hvis du ønsker brød, der hæver hurtigt og har en let konsistens, er frisk gær et godt valg. Frisk gær er også et godt valg, hvis du skal bage indenfor kort tid, og er oftest den billigste løsning.

Hvis du er på udkig efter en gær, der holder længere og er mere alsidig, så er tørgær er en bedre løsning. Tørgær er for det mest dyre end frisk gær, og denne type gær er god til dig, som gerne vil bage, men ikke ved om det bliver indenfor den nærmeste fremtid. Tørgær kan nemlig holde sig længere tid end frisk gær.